"KÖSZ" Közösségi Önkéntes Szolgáltatások Kozármislenyben

Projekt azonositó: EFOP-1.3.5-16-2016-00268

Kedvezményezett neve: Élet-esély Autistákat Segitő Egyesület

Megitélt támogatás összege: 22.619.264 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A megvalósitás időszaka: 2017. 06.01.-2021.08.30.

 

 

 

projekt megvalósításának szakmai közreműködői

Hamvas Éva                        projekt menedzser
Marosi    Éva                        projekt koordinátor
Bársony Barnabásné   pénzügyi vezető

Megvalósulási idő: 2017. június 1. – 2021. június 1.
Projektünk elsődleges célcsoportja:

A megvalósítás során a 14-35 éves és a 60 év feletti korosztályt tervezzük elérni. A fiatal korosztályt egyrészt a helyi gimnáziummal és iskolával kötött együttműködési megállapodásunk alapján, mivel  szeretnénk ha a helyi iskola diákjai a közösségi szolgálatukat nálunk töltenék el. Őket, az iskola az együttműködései megállapodásunk alapján tájékoztatja a lehetőségről majd év közben az iskolai nagyrendezvényeken kitelepüléseink során tájékoztatunk mi is őket a projekt időszaka alatt összesen 4 alkalommal. A 60 év felettiekhez leginkább az időseket és nyugdíjasokat tömörítő szervezeteken keresztül kapcsolódva jutunk el,  illetve szervezetünk személyes kapcsolati hálóját felhasználva, valamint az együttműködő partnerek segítségét is igénybe véve szeretnénk mindkét célcsoportot elérni és bevonni programjainkba.

Együttműködő partnerek:

  • Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
  • Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány
  • Családok Kulturális és Szabadidősport Egyesülete
  • Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesület
  • Kozármisleny Város Önkormányzata
    Közművelődési Nonprofit Kft.

Projekt céljai:

  • Az önkéntességre való hajlandóság növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/térségi szintű népszerűsítése konkrét önkéntes programok megvalósítása.
  • A társadalmi felelősségvállalás erősítése, a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása, a családok és a társadalmi összetartás erősítése, civil társadalom megerősítése, társadalmi integráció és társadalmi szolidaritás megerősítése.

A projekt tevékenységei:

Első pillér: A 60 év feletti és a 14-35 év közötti célcsoport bevonásával hagyományos zöldség és gyümölcs és fűszernövények tartósítási technikák alkalmazásával közösségi alkotóteret működtetnünk a projekt ideje alatt.
A projektünk során a 60 év feletti korosztály és településünk polgárait felhívjuk, hogy kiskertjeikben megtermő zöldségekből és gyümölcsökből képződő feleslegeit ajánlják fel számunkra. Ezeket az alapanyagokat a Kozármislenyben található telephelyünkön, illetve bérelt helyiségben dolgozzuk fel. Ez befőzést és aszalást jelent, mivel ezek a hagyományos egyben akár több évig is eltartható formái a megtermelt javak tartósítására. Egyben ezek a folyamatok eszközigényét a projektből finanszírozzuk, viszont a társadalmi hatása a munkaigény és a hozzáadott érték, amely egyfajta közösségi teret teremt a résztvevő önkéntesek számára. A létrehozott “termékeket” az önkéntesek segítségével adományként osztjuk szét a rászorulók között. Így egyfajta közösségi integráció és társadalmi szolidaritást növelő funkciója is van ennek a projektelemnek.

Második pillér: Ebben a tevékenységben az önkénteseket arra kérjük, hogy a sajátos élethelyzetben lévő szülők gyermekeit napközi jellegű foglalkozásokkal megőrizzék, melynek több hatása is van: a bevont gyermekek, szülők, önkéntesek, sérült fiatalok közösséget alkothatnak, a szóban forgó szülők nyaranta is folytathatják munkájukat, a gyermekek szemlélete formálódik, a bevont 60 év fölöttiek hasznosnak érzik magukat. Az idősebb generáció, amennyiben önkéntesként csatlakozik ezen projektelemhez egy fiatalos közösséget kap, ahol szeretnénk ha a közös tevékenységeken keresztül növekedne a társadalmi szolidaritás az idősebbek irányába. Éppen ezért számos eszköz (társasjáték, pingpongasztal, trambulin) vásárlásával színesítjük az ottlétet, illetve az önkéntesek tartalmasabban tudják eltölteni az időt a rájuk bízott kisgyermekekkel.

Gyermeknap

Boldog Karácsonyt kívánnak az Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesület közösségének tagjai!

Kalácsvásár

Boldog Karácsonyt kívánnak az Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesület közösségének tagjai!

1%

Támogassa Egyesületünket adója 1%-ával!

Karácsonyi üzenet 2020

Boldog Karácsonyt kívánnak az Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesület közösségének tagjai!

Autizmus világnapja 2020

A világméretű korona vírus járvány az Autizmus világnapjának megünneplésére tervezett nagyszabású programjainkat törölte. A kijárási korlátozás ellehetetlenített minden társas kapcsolatot, minden rendezvényt.

COVID látogatási rendelkezés

Tájékoztatás a COVID-járvánnyal kapcsolatban meghozott megelőző intézkedésekről.

Igazából ÉLET, és ESÉLY!

Pazar, egész napos rendezvény keretében ünnepelte az Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesület fennállásának 20. évfordulóját, melynek a Művelődési Ház adott méltó helyszínt.

Civilek a Városért „KÖSZ” díj átadó ünnepség

A „KÖSZ” DÍJ ünnepélyes átadása 2019. szeptember 6.-án lesz, 15:00 órakor. Helyszín: Fészek Lakóotthon kertjében (Kozármisleny, Széchenyi u. 1.)

10 élményteli napközis nap!

Immár második alkalommal került megrendezésre az Élet-esély Egyesület EFOP-1.3.5-16-2016-00268 „KÖSZ” pályázata és a Kozármislenyi Művelődési Ház összefogásával meghirdetett nyári tábor július 29.-e augusztus 9.-e között.

Idén újra “KÖSZ” napközis napok !

Olyan sajátos élethelyzetben levő szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akinek gondot okoz óvodás, kis iskolás gyermekük nyári felügyelete…